Bedrijf en atelier

Art Emotions maakt onderdeel uit van Eijgelaar Natuursteen. Ooit als glasatelier in 1968 gesticht door Floris van Tetterode, en inmiddels uitgegroeid tot een absolute specialist in grafmonumenten van glas. Het bedrijf kenmerkt zich als een smeltkroes van uitdagingen, gedreven door een enthousiaste groep mensen waar innovatie, ambacht, creativiteit en vooral bezieling voor alles wat we doen centraal staat.

Kees Ruggenberg is het eerste aanspreekpunt van Art Emotions. Hij denkt met u mee om een passend grafmonument te ontwerpen en draagt ook graag al meedenkend ideeën aan, om tot een weloverwogen eindresultaat te komen. Kees werkt de ontwerpen uit in een tekening en een vrijblijvende offerte of bevestiging. Ook maakt Kees het documentatiemateriaal van Art Emotions ter inspiratie, hoewel hij tijdens de gesprekken streeft naar unieke en persoonlijke monumenten. Kleine details kunnen hierbij groot verschil maken.

Brandschilderen in glas

Puur vakmanschap: het met de hand brandschilderen van bloemen in glas

Zowel bij Eijgelaar Natuursteen in Barneveld als in Kampen en Apeldoorn zijn meerdere adviseurs die ook graag voor u klaarstaan. Jaap Doornwaard en Tiny van Gelder maken de monumenten van glas in het glaskunst atelier in Barneveld. Jaap heeft zich gespecialiseerd in de inkoop van de materialen, waarbij hij hoge eisen stelt aan de kwaliteit. Hij is ook verantwoordelijk voor het constructief verantwoord in elkaar zetten en plaatsen van de grafmonumenten. Het plaatsingsteam van Eijgelaar Natuursteen ondersteunt Jaap hier ook bij. Tiny is er voor het fijnere straalwerk van inscripties en figuraties, waarbij zij met heel haar hart probeert de verschillende diepten zo mooi mogelijk aan te brengen. Deze kunstenares maakt ook de creatieve bijzonderheden, zoals het snijden, emailleren en appliqueren van glas en het brandschilderen op glas. 'Ik kan er een stukje gevoel in leggen, het is allemaal handwerk,’ aldus Tiny als je haar vraagt wat haar zo aanspreekt in haar werk. Regelmatig komen klanten ook even bij haar om iets te bekijken en te bespreken of alles naar wens wordt. Jaap en Tiny begeleiden allebei de ovengangen van het glas, zij weten precies bij welke temperaturen iets het best tot zijn recht komt, hoewel het altijd spannend blijft om de oven weer open te doen om te zien hoe het eindresultaat uiteindelijk is geworden. Inherent aan dit prachtige ambachtsvak.