Liggende glazen grafmonumenten

Hieronder ziet u enkele voorbeelden van liggende grafmonumenten van glas, ook wel grafzerken genoemd.

Liggende plaat met dubbele radius
Het buigen van glas is bijzonder veelzijdig. Met behulp van in ons atelier vervaardigde mallen is het mogelijk vrijwel iedere buiging aan te brengen in het glas. Zelfs een dubbele radius behoort dan tot de mogelijkheden. In dit geval is de glazen plaat met behulp van 6 speciale RVS-steunen op de natuurstenen onderplaat gemonteerd.

Liggend monument met uitgespaarde tekst
Met zandstralen kan iedere gewenste tekst of figuratie in het glas worden aangebracht. De liggende glasplaat is 15 mm dik, en rust op 4 RVS steunen. De onderzijde van de plaat is gematteerd. De tekst is helder uitgespaard.

Méditerrannée blauw glas met RVS omranding
Glas in een méditerrannée kleur heeft de uitstraling van water. Indien dit glas wordt gesmolten in een golvende structuur en daarna gebogen in een dubbele radius is het beeld compleet. Gecombineerd met RVS leidt deze kleur tot een mooie combinatie. Het liggende element is gemonteerd op de fundering van het monument door middel van RVS afstandhouders.

RVS omranding met spiegel
Spiegels en RVS is een dankbare combinatie. De uitstraling van beide producten gaan erg goed samen. De spiegels zijn te voorzien van teksten door de achterzijde te voorzien van een gezandstraalde figuratie of tekst. Het staande element bestaat uit blank float met een dikte van 15 mm. Het element is gemonteerd in twee RVS zuiltjes, afgeschuind gemonteerd op de spiegel. In de spiegel zijn twee gaten geboord waar de RVS zuiltjes in zijn gemonteerd.