Kleuren

Als de omgeving het niet toelaat om een transparant glaselement te gebruiken, kan het gebruik van een kleur een goed alternatief bieden. Ook levert kleurgebruik een onderscheidend grafmonument op, een eye catcher. Gekleurd glas kan prima gecombineerd worden met andere materialen zoals RVS of natuursteen, of deels in combinatie met helder of gematteerd glas. U zou ook kunnen kiezen om alleen ornamenten in kleur uit te laten voeren.

Gekleurde vlinder
De gekleurde vlinder op dit monument is volledig met de hand vervaardigd, uit kleine stukjes glas welke tot een geheel zijn versmolten en nadien zijn gebogen. De vlinder is met een RVS steun gemonteerd op de glasplaat.

Gesmolten glas met RVS voorplaat
Glas is een product wat zich prima laat combineren met allerhande producten, ook als er volop gebruikt wordt gemaakt van kleur. Het doorzicht van uitsparingen in een RVS plaat voor een gekleurd element geeft een zeer speels effect. Het achterste staande glaselement bestaat uit een aantal lagen kleurloos glas met daartussen roze glaskorrels. De dekplaat is méditerrannée blauw glas, wat is gesmolten op een witte laag emaille.

Gesmolten en gezandstraald glas in omranding
Het veelvuldig gebruiken van kleur accenten maakt een monument een ware eye catcher. In dit monument is gebruik gemaakt van diverse kleurtechnieken in het staand element en het liggend element. Al deze onderdelen zijn in de massa gekleurd.